Sæson 5   - I træernes skygge

Racer:

Gulddværge:

Udseende:
Øjenfarven er brun eller nøddebrun og hudfarven er letbrun eller meget solbrændt. Hårfarven hos en gulddværg kan være alt fra sort til brun eller grå. Med alderen bliver alles hårfarve dog lysegrå. Både mandlige og kvindlige gulddværge har langt hår og skæg. Skægget bliver hos begge køn altid passet og plejet efter alle kunstens regler (Det er dog ikke alle kvindelige gulddværge der har skæg). Gulddværge vejer nogenlunde det samme som almindelige mennesker, men er kun omkring 120 cm høje.

Filosofi:
Gulddværgene har set store imperier komme og gå. Derfor holder de meget nøje øje med deres eget, så det ikke går i forfald. Det sker ved at leve efter de samme gennemprøvede traditioner som ens forfædre gjorde. Den enkeltes formue og ære er også vigtige for typiske gulddværge.

Forhold til omverdenen:
Gulddværge er stolte folk, der har en tendens til at se ned på andre dværge og være mistroiske overfor elvere og halvelvere på grund af kampene imod sortelverne, som har foregået i generationer. De har næsten samme forhold til mennesker som følge af de svingende resultater der er kommet af at handle med mennesker. Gnomer er praktisk talt det eneste folkefærd, som gulddværgene stoler mest på.

Skjolddværge:

Udseende:
Øjenfarven er Sølvblå eller grøn og hudfarven er lys eller let solbrun. Hårfarven hos en skjolddværg kan være alt fra lysebrun til rød. Med alderen bliver alle dog hvid- eller sølvfarvede. Både mandlige og kvindlige skjolddværge har langt hår og skæg. Skægget bliver hos begge køn altid passet og plejet efter alle kunstens regler (Det er dog ikke alle kvindelige skjolddværge, der har skæg). Skjolddværge vejer nogenlunde det samme som et voksent menneske, men er kun omkring 135 cm høje.

Filosofi:
Skjolddværge er stædige, tager sig god tid til at begynde at stole på folk og glemmer ikke hurtigt, hvis en person har snydt dem på en eller anden måde. Det giver sig også udtryk i, at en skjolddværg ikke bryder et løfte, uanset hvad konsekvenserne må være.

Forhold til omverdenen:
Skjolddværge kommer godt ud af det med de fleste gode racer, selvom de af erfaring ved, at halvlinger ikke altid er pålidelige.

Menneske:

Udseende:
Menneskene på Faerûn er lige så forskellige i deres udseende, som menneskene her på Jorden.

Filosofi:
Den er meget afhængig af det område hvorfra det enkelte menneske kommer.

Forhold til omverdenen:
Det afhænger af hvilken opvækst det enkelte menneske har haft.

Måneeladrin:

Udseende:
Øjenfarven er blå eller grøn med små prikker af guld og hudfarven er lys og nogle gange har huden også et blåt skær. Hårfarven er blå, sort eller sølv-hvid og sjældent andre farver der minder om menneskers hårfarve. Måneelvere vejer mellem 45 og 120 kg og er mellem 140 og 195 cm høje.

Filosofi:
Måneelvere elsker at rejse og bliver sjældent det samme sted i lang tid af gangen. Desuden mener måneelvere, at det er bedre for elvernes fremtid at hjælpe andre nationer med at bygge et fornuftigt samfund end at gemme sig væk i skovene. Måneelvere har også den overbevisning at det gør en forskel, hvis et enkelt individ går imod ondskab og uretfærdighed. Derfor er den typiske måneelvereventyrer mere en rejsende forsvarer af folket end en plyndrende dræber af monstre.

Forhold til omverdenen:
Da måneelvere er et meget rejsende folk, så har de derfor en meget åben holdning overfor andre gode racer. Måneelvere værdsætter ofte andres mening og holdning, da de andre kan få ideer en måneelver aldrig selv vil komme i tanke om. Denne åbne holdning overfor andre racer giver måneelvere en del problemer med de andre elverracer.

Soleladrin:

Udseende:
Øjenfarven er grøn eller guld og hudfarven er bronze. Hårfarven er kopper, sort eller gylden blond. Solelvere vejer mellem 45 og 120 kg og er mellem 140 og 195 cm høje.

Filosofi:
Solelvere ser dem selv som den ypperste af alle elverracer. Derfor ser de ned på alle andre racer. Selv de andre elvere ses der ned på fordi de andre elverracer ikke lever op til solelvernes standarder for hvordan elvere skal opfører sig.

Forhold til omverdenen:
Solelverne opfører sig ofte som en form for faderfigur over for andre elvere og giver gerne gode råd om opførsel og meget andet. Solelvere vil helst undgå at tale med mennesker, hvis de kan komme til det. Derfor vil de fleste solelvere hellere efterlade et døende menneske til sin skæbne end gøre en indsats for at redde personen.
Solelvere hader sortelvere over alt på jorden og kan finde på at angribe en sortelver ved første øjekast.

Vildelver:

Udseende:
Øjenfarven er oftest grøn og huden er mørkebrun. Hårfarven flyder fra lysebrun til sort, men den bliver sølvfarvet med alderen. Vildelvere vejer mellem 50 og 125 kg og er mellem 140 og 195 cm høje.

Filosofi:
Vildelvernes historie har været hård ved dem. Det har gjort vildelverne mistroiske over for alle fremmede. Især ikke-elverracer har problemer med at få vildelvere som venner. Det tager oftest mere end 100 års bekendtskab før en stamme af vildelvere stoler på en fremmed. Kampens ild, intensitet og kaos er noget vildelvere elsker og derfor er de glimrende krigere.

Forhold til omverdenen:
Vildelverne vil helst bare være dem selv og opsøger derfor ikke et forhold til fremmede racer. Det er kun på tidspunkter, hvor en stamme er i stor fare, at et kan være nødvendigt at hente hjælp og opbygge et forhold til andre racer. Hvis først venskabet er skabt har personen til gengæld fået loyale venner for livet.

Skovelver:

Udseende:
Øjenfarven veklser mellem brun, grøn eller nøddebrun. Hudfarven har et grønt skær men er generalt kopperfarvet. De fleste skovelvere har sort eller brunt hår, men enkelte har blond eller kopperrødt hår. Skovelverne vejer mellem 50 og 125 kg og er mellem 140 og 195 cm høje.

Filosofi:
Skovelvere har en ufattelig mængde tålmodighed, er rolige og svære at overraske. Behovet for at bygge en civilisation har skovelverne ikke længere. Der er efter skovelvernes mening ingen grund til at bygge noget af sten, fordi naturen på et tidspunkt vil sluge bygningerne igen. Det er svært for andre at forstå og derfor har skovelvere problemer med at omgås andre racer.

Forhold til omverdenen:
Ligesom måneelverne er skovelverne et åbent folk overfor andre. Det forhold at de boer dybt inde i store skove forhindrer dem ofte i at skabe gode forhold til andre. I tidens løb har skovelverne haft gode alliancer med mennesker og skjolddværge og det bærer deres indstilling til disse racer i hverdagen præg af. Racer der bringer uro til de store skove har skovelverne intet til overs for.

Halvelver:

Udseende:
Halvelvere er en sammensmeltning af sine forældre og den enkelte halvelvers udseende kommer meget an på, hvilken race af elver den ene forælder kommer fra. Desuden er det meget forskelligt om de mandlige halvelvere kan gro ansigtshår eller ej. Alle halvelvere har dog spidse ører. Halvelverne vejer mellem 50 og 125 kg og er mellem 140 og 195 cm høje.

Filosofi:
Blandingen af menneske- og elverblod skaber nogle steder problemer, mens det andre steder på Faerûn er så almindeligt som så meget andet. Det betyder, at halvelvere ikke har den samme base for en form for fællesskab som andre racer har. Nogle halvelvere vælger et liv i harmoni med naturen alene i de store skove. Andre synes et liv på landevejen er den bedste måde at leve på. Der findes enkelte halvelversamfund, hvor hovedparten af beboerne er halvelvere. Mange halvelvere vælger at rejse til et af disse samfund på det tidspunkt, hvor han eller hun bliver voksen for endelig at være blandt ligestillede.

Forhold til omverdenen:
Den enkelte halvelvers opvækst har en stor indflydelse på, hvordan han/hun kommer ud af det med andre. Der vil altid være en fortrolighed med andre halvelvere på grund af deres fælles baggrund. De fleste kommer også godt ud af det med de andre gode racer, men der kan altid være undtagelser.

Sortelver:

Udseende:
Øjenfarven er som regel blodrød, men der findes andre farver. Disse er oftes så blege at de bliver forvekslet med hvid. Farverne er bleg blå, lilla, lyserød og sølv. Hårfarven er hvid eller bleg blond. Sortelveres hudfarve er grunden til deres navn. Huden er lige så sort som natten. I gennemsnit er sortelvere en lille smule tyndere (mellem 40 og 65 kg) og mindre (mellem 135 og 165 cm) end måne- og solelvere.

Filosofi:
Ønsket om hævn over overfladeelverne brænder dybt i sortelverne. Derfor er deres største ønske at overtage magten i hele verdenen for at bevise at sortelvere er alle andre overlegne. Sortelvere skyer ingen midler i at nå deres mål.

Forhold til omverdenen:
Da sortelveres største ønske er at herske over alle, har de et meget dårligt forhold til omverdenen. Alle der møder en sortelver er også automatisk mistroisk overfor personen.

Halvsortelver:

Udseende:
Øjenfarven er der den tydeligste forskel er på sortelvere og halvsortelvere og kan være mange forskellige farver. Hårfarven er hvid eller sølv og hudfarven er kun en anelse lysere end hos en fuldblodssortelver. Halvsortelvere vejer mellem 45 og 90 kg og er mellem 145 og 180 cm høje.

Filosofi:
På grund af forholdet til deres sortelver forælder prøver den enkelte halvsortelver altid at bevise, at han/hun er god nok. Det sker både overfor sortelvere generelt, men også overfor andre halvsortelvere.

Forhold til omverdenen:
Fordi halvsortelvere ligner deres sortelverforælder så meget har de store problemer med at fungere med omverdenen. Halvsortelvere har det bedst i andre halvsortelveres selskab.

Halvinge:

Udseende:
Øjenfarven er brun eller sort, og håret er altid sort. Huden er rødmosset. Halvinger vejer mellem 15 og 20 kg og måler lige under en meter i højden.

Filosofi:
Halvinger minder meget om mennesker, da der er en stor forskel på holdinger, alt efter hvor og hvordan den enkelte halving har levet.

Forhold til omverdenen:
Stor nysgerrighed præger de halvinger som andre racer møder. Da de er rejst ud i verdenen for at opleve forskellige ting har nysgerrigheden en naturlig forklaring. Derudover møder halvinge gerne verdenen med åbne arme.

Gnomer:

Udseende:
Øjenfarven er blå og håret er i de unge år alle mulige farver. Som årene går bliver håret enten hvidt eller gråt. Huden påvirkes ikke af solen, men den er alligevel en eller anden form for brun. Gnomer vejer mellem 20 og 25 kg og måler lige omkring en meter i højden.

Filosofi:
Gnomer er meget videnbegærlige og nysgerrige. Verden er en gave fra guderne. Et mysterium der ikke kan løses, men det er sjovt at prøve. Gnomer får lov til at rode rundt med mange forskellige ting inden drømmejobbet findes. Mange andre racer mener, at det er fordi gnomer arbejder med det de allerbedst kan lide at gnomer er så glade og venlige. Gnomer elsker at feste og bruger ofte den mindste undskyldning til at give den gas. Når der endelig er en god grund til at feste, så varer begivenhederne gerne flere uger.

Forhold til omverdenen:
Gnomer kommer godt ud af det med de fleste gode racer. Alle der kan tage en god spøg og elsker at snakke, om det en gnome interesserer sig for, er hurtigt en af gnomens bedste venner. Det er især dværge og halvinge, som gnomer befinder sig godt sammen med. Orker og gobliner har en gnome gennem generationer lært ikke at stole på. Folk uden humør er ikke værd at være sammen med.

Halvork:

Udseende:
Øjenfarven kan komme både fra far eller mor og varierer derfor. Håret er oftest sort og huden er grå med grønne eller violette skær. Halvorker er lige så høje som mennesker og vejer lidt mere takket være den større muskelmasse.

Filosofi:
Det er en hård opvækst, der venter en halvork, der hurtigt dømmes for svag til livet sammen med orker og for vild i forhold til fx mennesker. Livet alene har lært den enkelte halvork at klare sig selv. Det har også givet dem muligheden for at gøre hvad de har lyst til og sige hvad de mener uden at skulle være bange for eventuelle følger.

Forhold til omverdenen:
Det er altid en kamp at skabe et godt forhold imellem en halvork og personer af en anden race. Halvorken opfattes lige så vild som sine ork forfædre og halvorken selv kommer aldrig rigtig til at stole på andre på grund af dårlige erfaringer fra fortiden.

Ork:

Udseende:
Øjenfarven er altid en meget dyb rød og håret er som regel sort. Orker er mellem 180 cm og 230 cm høje og vejer mellem 75 og 190 kg. Huden er forskellige nuancer af grøn eller gul alt efter hvor beskidt orken er.

Filosofi:
Total verdensherredømme over hele Faerûn samtidig med at alle andre civilisationer bliver smadret. Desværre kan orkerne ikke leve sammen på andre tidspunkter end i krigstid mod en fælles fjende. Hvis der ikke er en leder der kan samle orkerne, så går de lige så gerne i kødet på hinanden som andre racer.

Forhold til omverdenen:
Orker hader næsten alle andre ikke-ork racer (især mennsker, elvere og dværge) men samarbejde med gobliner, kæmper og trolde kan sagtens forekomme.

Goblin:

Udseende:
Gobliner vejer omkring 30 kg og er cirka 120 cm høje. Hudfarven kan være alt fra gul over orange til rød. Gobliner har brede næser, flade ansigter, store munde, spidse ører og tænder.

Filosofi:
Du er dig selv nærmest og alle der kommer i vejen for den enkelte goblins vej til succes bliver stukket ned for et godt ord. Et liv er ikke meget værd i en goblinlejr.

Forhold til omverdenen:
Gobliner har svært ved at arbejde sammen med andre racer. Dem de har det bedst med er bugbears og halvorker. Gobliners had overfor elvere og dværge er så stort at gobliner angriber dem så snart de får øje på en elver eller dværg.

Dragefødte:

Udseende:
En Dragefødt er væsen af drageafstamning med menneskelige træk. De har skæl og en snude i stedet for en næse, men er ellers som mennesker, da de gør på to ben og har to arme, dog kun med 4 fingre og 3 tæer. De er høje, stærke, men en utrolig fysisk kapacitet. De har ikke hår som man kender det, men derimod lange lokker af tov-agtigt hår. Deres øjne er enten røde eller guldfarvede, mens huden kan varierer fra rødlig over i bronze, brun eller guld. Dragefødte er normalt mellem 190 og 210 cm høje, og vej mellem 120 og 155 kg.

Filosofi:
Ære er alt! For en Dragefødt er ære det vigtigste i live. Dragefødte er meget disciplinerede og loyale. Selv i kampens hede mod ens værste fjende skal man vise respekt for sin modstander, for kun derved er man ærefuld. Det værste en Dragefødt kan gøre er at bryde et løfte. En Dragefødt der har gjort dette, har vanæret sig selv til det yderste, og vil blive kigget ned på af enhver anden Dragefødt.

Forhold til omverdenen:
Selvom de fleste Dragefødte i dag ikke husker deres hvordan de Dragefødte kom til Toril, så har de fleste familie de levede dengang, og fra de var små har de fået fortalt historier om de mægtige riger de engang havde. Derfor er føler mange Dragefødte sig stadig som fremmede på Toril, men de har dog en stor tålmodighed, og kommer derfor sjældent i problemer. Mange ved desuden at en Dragefødte altid er til at stole på.

Banes udvalgte leder efter noget, han er blevet set forskellige steder i skoven. Enten i bøn, eller vred over et eller andet.
udmeldelse om magi reglerne
jeg er ked af at magi reglerne ikke når at blive færdig til i dag.
det har været et langt større arbejde end jeg havd...
  Copyright: Design og kode - Troels Thylstrup | Sidste opdatering: d.22-04-2010 kl. 13:38 - Tilmeldingen til EP 13 er åben |